Fatima

Soms overkomt het leven je, toch? Na mijn eerste kennismaking met een groepje jongeren reed ik een week later op naar het jongerencentrum in Vaartbroek. Ik zou gaan kennismaken met Fatima. Net op tijd liep ik het centrum in en kwam ik erachter dat Fatima in haar eigen huis op mij aan het wachten was. Zonder na te denken stelde ik voor om haar daar te ontmoeten. Ik zat al in mijn auto toen ik opeens twijfels kreeg…Waar kom ik terecht? Weten de ouders wel van Spot On? Vinden ze het wel goed? Voor ik het wist zat ik aan de tafel met Fatima, haar moeder en de buurvrouw die optrad als tolk.

Het moment overkwam mij. Ik kreeg in sneltreinvaart het verhaal van Fatima en haar familie te horen. Ik keek recht in de mooie bruine ogen van haar en ik wist direct dat ik haar wilde helpen. Na iets meer dan een uur namen we afscheid en hadden we afgesproken dat we de week erna zouden starten.

Inmiddels heb ik drie sessies met Fatima achter de rug. We hebben elkaar beter leren kennen, en ook samen schoolwerk gedaan. We hebben Nederlandse taal en grammatica gedaan, rekenen, maatschappijleer en om heel eerlijk te zijn, het was best pittig. Wat doen wij mensen veel dingen op de automatische piloot! Het was ontzettend uitdagend om verschillende manieren te vinden om het uit te leggen of te oefenen. De leukste momenten die we tot nu toe hebben gehad hadden te maken met het kijken van vloggers die zij tof vindt. En het luisteren naar muziek die luistert. Het mooie aan dit alles is dat het maar anderhalf uur per week kost en die tijd vliegt voorbij.

Ik kijk uit naar de volgende sessies die we samen gaan hebben en hoop heel erg hard dat we snel meer kinderen vinden die door de Spotters geholpen willen worden. En ik vermoed dat het voor zowel het kind als voor jou als Spotter zoveel gaat brengen puur en alleen omdat je jezelf ook gaat ontwikkelen en uitdagen door de dingen die je samen gaat doen.

Spot ON 040 © XXXX  —  Design & creation by Jordy Arntz
Privacy verklaring
Jongens en meiden gezocht