'Sammy'

Aandacht.

Ik ging even op de thee bij ‘mijn SpotON-kind’ thuis (ik noem ‘m hier even Sammy). Op verzoek van zijn ouders. Even kletsen en koekjes eten. ‘Dus als ik het goed begrijp, is het verwennerij bij SpotON’ zegt zijn vader. ‘Inderdaad!’ zeg ik. Sammy glimlacht.

‘Ik zal eerlijk zijn’ zegt papa. ‘Eerst was hij met rekenen maar wat aan het gokken. Hij lette niet op en zei maar wat. Nu merk ik dat hij het gewoon weet. Hij geeft me het antwoord meteen. En hij is zoveel relaxter en ontspannen’. Sammy glundert.

‘Wat heerlijk om te horen’ zeg ik. Dus gaan we nog even door Sammy?’ Hij knikt enthousiast. ‘Echt heel fijn dat jullie er zijn’ zegt papa.

Wow mensen. Hoe heerlijk om zo’n dankbaarheid te voelen. Echt, we hebben denk ik twee keer sommen gedaan. En daar snapte ik dan niks van en ging hij me het uitleggen. Ik denk dat leren groeit als een kind zich gezien, gehoord en erkend voelt. Dan ontstaat ontspanning en kan het stromen. En dan groeit ook het zelfvertrouwen.
Sammy laat dat zien. Kampioen!

Liefs van mij en heerlijke feestdagen voor jullie allemaal ♥️
Ineke

*En oja, wil je ook meedoen als vrijwilliger aan SpotON in Eindhoven en heb je per week ook een uurtje aandacht over voor een kind?

Meld dan ff aan!

Spot ON 040 © XXXX  —  Design & creation by Jordy Arntz
Privacy verklaring
Jongens en meiden gezocht